Zero-emissie bouwmaterieel als bijdrage aan de energietransitie

06-07-2022
315 keer bekeken

Met de overhandiging van de Handreiking Aanbesteden Zero Emissie Bouwmaterieel (ZEB) aan Pieter Litjens, directeur CROW en boegbeeld van het Netwerk Duurzaam GWW, maakt de Buyer Group ZEB de eerste documenten openbaar.

“Publieke opdrachtgevers kunnen hiermee versneld emissieloos bouwmaterieel uitvragen bij aanbestedingen van GWW-projecten”, aldus Dik de Weger (links op de foto), voorzitter van de Buyer Group en programmamanager van het Transitiepad Weg-, Dijk- en Spoormaterieel (WDSM).
 
De Buyer Group ZEB bestaat uit diverse publieke opdrachtgevers die gezamenlijk optrekken om via duurzame inkoop te stimuleren dat emissieloos bouwmaterieel versneld wordt toegepast. De Buyer Group stemt de ontwikkelingen op het gebied van inkoopstrategie, marktvisie en monitoring nauw af met het Transitiepad WDSM. De Handreiking is daarbij een belangrijk product, dat inspiratie en kennis biedt voor het inkopen van zero emissie bouwmaterieel, met aansprekende praktijkvoorbeelden. Het project Sterke Lekdijk/Salmsteke Ontkiemt waar de Handreiking op 23 juni jl. werd aangeboden, is zo’n voorbeeldproject waar emissieloos bouwmaterieel al wordt ingezet.
 
Zoekt u tips om zero emissie bouwmaterieel (ZEB) uit te vragen? Of bent u benieuwd naar een tool om de duurzaamheidswinst van de inzet van ZEB aan de voorkant te berekenen? Dit en meer kunt u terugvinden op pianoo.nl, zoekterm ‘buyer group zeb’. #rijkswaterstaat #zeroemissie #PIANOo #Salmsteke #duurzaamgww

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen