Duurzaam GWW
Hoe maak je duurzaamheid concreet in projecten zonder vooraf voor te schrijven hoe die winst behaald wordt?
Hier wordt ingegaan op de Green Deal GWW 2.0, waarmee projecten die een voorbeeld zijn van de duurzame ontwikkeling(en) binnen de spoor-, grond-, water- en wegenbouwsector de aandacht krijgen.
Bouwcirculair
Het netwerk organiseert bijeenkomsten, verzorgt cursussen, initieert projecten en ontwikkelt praktische toepasbare instrumenten op het gebied van duurzaamheid.
Cirkelstad
Cirkelstad is ontstaan tussen publieke én private ondernemers die op zoek waren naar oplossingen. Inmiddels is het uitgegroeid tot hét platform voor koplopers in de circulaire en inclusieve bouwsector.
CROW
Dit platform is opgericht door overheden en marktpartijen in de wegenbouw, verkeerstechniek en inrichting van de openbare ruimte om door standaardisatie kosten te besparen en niet iedere keer opnieuw het wiel uit te vinden.
PIANOo
PIANOo brengt experts op inkoop- en aanbestedingsgebied bij elkaar, bundelt kennis en ervaring en geeft advies en praktische tips. Verder stimuleert het expertisecentrum de dialoog tussen opdrachtgevers bij de overheid en het bedrijfsleven.
CB23
Platform CB’23 wil bouw-breed partijen met circulaire ambities met elkaar verbinden, zowel in de GWW-sector als in de woning- en utiliteitsbouw. Het streven is om vóór 2023 nationale, bouwsector-brede afspraken op te stellen over circulair bouwen.
Circulaire bouweconomie
De Circulaire Bouweconomie is een samenwerking van overheid en markt. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie werkt in opdracht van het kabinet aan 100% circulair bouwen in 2050.
Op weg naar Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB)
Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) werkt aan een routekaart. Deze routekaart moet uiteindelijk leiden tot een emissieloze en daarmee toekomstbestendige bouwsector.
De Circulaire Weg
Ook in de infrasector kunnen het verbruik van grondstoffen en de uitstoot van CO2 fors omlaag. Een kwestie van ambitie, slim organiseren en de juiste prikkels inbouwen. Hoe we dat het beste aanpakken, onderzoeken we in het infra as a service-programma ‘De Circulaire Weg’.
De Groene Koers
De Groene Koers zet zich in voor het verder verminderen van uitstoot van mobiele werktuigen en (bouw)materieel voor de sector Bouw & Infra, waaronder ook groenonderhoud wordt verstaan. Belangrijk doel van de Groene Koers is om gemeenten en provincies te helpen om een goede uitvraag aan de markt te kunnen stellen.
Duurzame Infra - Naar klimaatneutrale en circulaire infra
Het Ministerie van IenW, Rijkswaterstaat en ProRail werken samen aan de uitvoering van het programma Klimaatneutrale en circulaire infraprojecten, vanuit de ambitie van IenW om uiterlijk in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn en circulair te werken. Op deze site is o.a. meer te lezen over de strategie en de roadmaps.
Brabant doet wat
De provincie doet veel rondom duurzaamheid. En dat is niet voor niets. Ze willen een toekomstbestendige samenleving, met duurzame energiebronnen en oog voor circulariteit. Daarmee verkrijgen we schonere lucht en natuur en kunnen we comfortabel wonen, werken en reizen. Benieuwd wat de provincie doet? Check de pagina’s op deze site!