Innovaties voor verzorgingsplaats Kloosters gezocht

22-12-2023
262 keer bekeken

Boskalis Nederland, aannemingsbedrijf Van der Zanden en Rijkswaterstaat zoeken duurzame innovaties voor de InnovA58 Innovatie Challenge. Bij de herontwikkeling van verzorgingsplaats Kloosters willen de betrokken partijen laten zien hoe infrastructuur, duurzaamheid en natuur elkaar kunnen versterken.

Verzorgingsplaats Kloosters wordt herontwikkeld tot een moderne parkeerplaats met eigentijdse voorzieningen. Voor de innovatiechallenge worden innovaties gezocht die tijdens de uitvoeringsperiode (mei-oktober 2024) toegepast kunnen worden. Ook moeten ze binnen de scope van het project passen. Deze scope bevat, maar is niet gelimiteerd tot:

  • Herontwikkeling van de verzorgingsplaats waarbij het Shell-tankstation en de Fastned-snellaadplek onderdeel blijven van de verzorgingsplaats
  • Uitbreiding van capaciteit van de huidige verzorgingsplaats.
  • Bijdragen aan de duurzaamheid ambities met thema‚Äôs; biodiversiteit, leefbaarheid, energietransitie, klimaatneutraal en circulair en klimaatadaptatie.

Je kunt je innovatie tot uiterlijk 1 maart 2024 indienen per e-mail. De inzending bestaat uit maximaal vier A4 en een cv van de inzenders van maximaal 3 A4. Geef bij je initiatief ook aan of er eventueel nog aanloop/ontwikkeltijd benodigd is alvorens te kunnen realiseren.

Procedure

De inzendingen worden beoordeeld op kwaliteit (CO2-reductie, toepasbaarheid, koppeling duurzaamheidsthema's en prijs. Van alle inzendingen gaan er maximaal acht door naar een pitchronde. 

Het intellectuele eigendom van het idee blijft van de indiener tenzij gezamenlijk anders wordt besloten. Over de inzender en het idee of product wordt alleen gepubliceerd indien de inzender hiermee akkoord is.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen