In gesprek over duurzame infrastructuur tijdens de werkbijeenkomst INDUSA

04-03-2024
256 keer bekeken

In s-Hertogenbosch vond op 30 januari de eerste INDUSA-samenwerkingsbijeenkomst van 2024 plaats. De drijvende krachten en partners van INDUSA die zich inzetten voor de duurzame ontwikkeling van de Brabantse infrastructuur kwamen samen. Het doel was het delen van ideeën en het inspireren van elkaar.

Inspiratie rondom circulariteit

Het eerste deel van de bijeenkomst was gewijd aan inspirerende presentaties. Asha Schoonheid, Projectleider duurzaamheid van gemeente ’s-Hertogenbosch, bracht de transitie naar een circulaire openbare ruimte in ‘s-Hertogenbosch onder de aandacht. Remco de Jong, Strategisch inkoper infrastructurele werken bij provincie Noord-Brabant deelde inzichten over circulariteit in de aanbesteding van infrastructurele projecten.

Casuïstiek en discussie

Het tweede deel van de bijeenkomst namen een aantal leden van INDUSA verschillende praktijkvoorbeelden mee. Onderwerpen varieerden van het hergebruik van bestratingsmateriaal in de Gemeente Eindhoven tot de uitdagingen met elektrisch materieel in Bouwend Nederland en de ontwikkeling van een circulariteitsindex in de Gemeente Tilburg werd besproken. De intervisiemethode werd gebruikt om dieper in te gaan op deze kwesties, wat leidde tot interessante discussies en handreikingen.

Ontwikkelingen binnen INDUSA

Het derde deel van de meeting bood een blik op de toekomst, met een bespreking van de ontwikkelingen binnen INDUSA. Het werkplan voor 2024-2025, de contentkalender en het communicatieplan werden onder de loep genomen, waarbij deelnemers hun reacties en opmerkingen deelden. De bijeenkomst werd afgesloten met een moment van reflectie, waarbij deelnemers werd gevraagd om te delen wat hen had verrast, wat hun leerpunten waren en waar ze tevreden of ontevreden over waren.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen